duminică, 26 februarie 2012

Primii dinti ai bebelusului incep sa se formeze foarte devreme, chiar din timpul sarcinii. Deci ingrijirea dintilor copilului incepe mult inainte de nastere, cand este foarte important ca alimentatia mamei sa fie corecta si sa contina toate elementele necesare pentru ea si viitorul copil. Desi dureaza cateva luni pana apar “dintii de lapte”, ei cresc constant inca de la nastere. Parintii pot urmari pozitia lor marcata de mici umflaturi la nivelul gingiilor. Varsta la care apare primul dinte variaza intre 6 si 10 luni, dupa cum se poate poate vedea in imaginile de la ****************.


Aparitia dintilor bebelusului: cand?

Si in aceasta privinta fiecare copil este diferit, de aceea data aparitiei primilor dinti, precum si ordinea aparitiei acestora sunt foarte diferite de la un bebelus la altul; exista chiar copii care se nasc cu un dinte, ca de exemplu, Napoleon si Iulius Cezar.
La unii bebelusi primul dinte poate apare pe la 3 luni, la altii dupa prima aniversare. Deci, aveti rabdare, caci un lucru este sigur: dintisorii vor apare singuri inainte ca bebelusul sa implineasca 2 ani.

S-a observat ca la bebelusii cu membrele mai lungi, precum si la cei care sunt alaptati, dintii le apar mai devreme decat la bebelusii mai dolofani.

Care este varsta la care ei apar?

Cel mai adesea, dintii incep sa apara pe la 6-7 luni. In general, un copil are toti dintii de lapte pe la 2 ani (cu variante de cateva luni).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu