vineri, 10 februarie 2012

Cum sa ai grija de Sufletul tau?

Ai grija de sufletul tau!

Ai grija de sufletul tau!

Auzi adesea printre cei pe care experienta de viata i-a inaltat cu folos, expresia “ai grija de sufletul tau!”. O urare frumoasa, calda, incarcata de altruism – fara indoiala, dar care pe unii ii pune in deriva interpretarii. Cum adica “sa am grija de sufletul meu?” Cum se face asta? Ca doar nu-l pot baga in masina de spalat si nu-l pot parfuma dupa aceea…

Ca sa stii cum sa ai grija de sufletul tau, imagineaza-ti-l ca pe un copil. Mic mic. Un bebelus. Pe care, recunoaste, il iubesti la nebunie! Inchide ochii si ia bebelusul in brate, strange-l la piept, iubeste-l! Simte cum iubirea pe care i-o trimiti il umple din cap pana-n picioare. Vezi? Bebelusul zambeste deja, ii place!

Cand plange, leagana-l, citeste-i ceva frumos, fa-i o baita calda cu arome si da-i voie sa se relaxeze acolo pana vezi ca zambeste din nou!

Cand vezi ca vine cineva cu gand rau spre el, ia-ti bebelusul in brate si fii convins ca e aparat, ca-l poti proteja! Pentru ca iti iubesti puiutul din brate!

Cand e suparat, spune-i vorbe frumoase, canta-i un cantec sa-l linisteasca, stai in liniste si tine-l in brate strans la piept. O sa vezi ca-i va fi mult mai bine!

Stii cum se trezesc noaptea mamele sa verifice daca micutii lor abea nascuti respira, dorm bine si se odihnesc cum trebuie? Aceeasi grija s-o ai si tu pentru bebelasul tau! La orice zi din ora si din noapte!

Sufletul tau este bebelusul tau. Daca tu nu-l iubesti si nu ai grija de el, nu va veni nimeni sa aiba grija de el. Nici ziua si nici noaptea, cand doarme!

Asa ca “ai grija de sufletul tau!”