sâmbătă, 3 septembrie 2011

Descopera unde poate duce stresul la femeile insarcinate


Descopera unde poate duce stresul la femeile insarcinate
Descopera unde poate duce stresul la femeile insarcinateDescopera unde poate duce stresul la femeile insarcinate
Stresul este un pericol pentru sanatatea tuturor, cu atat mai mult cu cat vorbim despre starea de bine a unei gravide...Riscul este si mai mare pentru bebelus.Unul dintre ele este nasterea prematura. Femeile care in timpul sarcinii sufera de angoase si depresii pot naste inainte de termen. In plus, bebelusii mamelor stresate de viata profesionala sau personala sunt mai mari si mai grasi decat ceilalti sugari. De asemenea, ei au circumferinta capului si cea a abdomenului mai mari. Iar toate acestea sporesc riscul decesului infantil. Pe de alta parte, adultii nascuti prematur prezinta sanse mai ridicate de a muri din cauza unor boli cardiovasculare sau de metabolism. Acestea sunt concluziile la care au ajuns cercetatorii elvetieni de la Facultatea din Basel dupa ce au analizat datele furnizate de un al studiu, realizat in perioada 1996-2002 la care au participat peste 78.000 de femei insarcinate din Danemarca.

Problemele medicale nu par a se termina aici. Alte studii pe aceeasi tema, realizate de aceasta data de cercetatori canadieni, releva faptul ca gravidele griji in legatura cu banii, relatia sentimentala etc pot da nastere unor copii predispusi sa dezvolte mai tarziu diverse alergii sichiar astm. Si nu in ultimul rand bebelusilor le este afectat semnificativ intreg sistemul imunitar, ceea ce inseamna ca orice mica problema poate degenera rapid.

Este adevarat ca viitoarele mamici nu pot fi inchise intr-un turn de cristal unde sa fie ferite de absolut orice problema. Insa partenerii de viata, impreuna cu ceilalti membri ai familei trebuie sa le acorde gravidelor tot sprijinul de care acestea au nevoie pentru a le reduce nivelul de anxietate. Se cunoaste faptul ca femeile insarcinate sufera dezechilibre emotionale astfel ca orice motiv cat de mic poate fi transformat intr-un dezastru mondial.

Descopera unde poate duce stresul la femeile insarcinate