vineri, 22 iulie 2011

Tratamente si plante medicinale interzise in timpul sarcinii

Tratamente si plante medicinale interzise in timpul sarcinii

Este stiut faptul ca sarcina este o perioada in care fiecare viitoare mamica trebuie sa-si acorde o atentie marita. Si aceasta pentru ca o multime de condimente, plante medicinale si medicamente sunt total interzise deoarece pot provoca reactii nu tocmai dorite. Chiar daca auziti de diverse tratamente pentru gravide pe baza de plante medicinale este indicat ca, inainte de a le pune in practica, sa intrebati medicul daca nu cumva pot dauna sarcinii si fatului.

Plante medicinale nerecomandate in sarcina

Dupa cum se stie pe timpul sarcinii medicul iti interzice administrarea oricarui medicament, mai ales in primul trimestru. Iar daca, se intampla sa fiti nevoita sa urmati un anumit tratament medicamentos, acest lucru se va intampla numai sub supravegherea directa a medicului si numai cu anumite preparate.
Desi se spune ca plantele medicinale nu prezinta niciun pericol asupra organismului, iata ca, in sarcina, nu toate sunt recomandate. Daca un ceai de musetel sau de tei este intotdeauna binevenit, exista anumite plante medicinale care dauneaza fatului sau pot declansa un avort spontan sau o nastere prematura. Dintre acestea amintim cimbrul, salvia, rostopasca si obligeana care pot declansa contractii uterine puternice ce pot avea ca rezultat avortul spontan.
La fel de contraindicate sunt si tratamentele pentru gravide pe baza de coada soricelului, pelin, ienupar, levantica. Acestea sunt plante medicinale care pot declanseaza menstruatia. Bogat in vitamine, patrunjelul, consumat in exces, reprezinta si el un pericol insarcina. Pe de-o parte din cauza faptului ca are un rol in reglarea menstruatiei, iar pe de alta, scade concentratia de lapte din organismul unei gravide. Astfel, atenti si la consumul patrunjelului si dupa nastere, in cazul in care doriti sa alaptati!

Tratamente pentru gravide: la ce renuntam?

Fiecare femeie inainte de a deveni mamica este obisnuita sa practice anumite tratamente cosmetice, corporale sau de intretinere. Si cum in sarcina, acumularea de kilograme este inevitabila, multe dintre noi sunt tentate sa continue aceste tratamente fara sa se intereseze daca acestea pot influenta in mod negativ dezvoltarea bebelusului. Aromaterapia pe baza de uleiuri de scortisoara, nucsoara, camfor, busuioc, anason, maghiran, ienupar sau tarhon este nerecomandata gravidelor deoarece poate provoca avort sau nastere prematura.

Chiar si in privinta tratamentelor cosmetice pentru gravide exista anumite contraindicatii. Anumite creme antirid si antiacnee contin acid retionic, interzis gravidelor. Nici cremele anticelulitice nu sunt indicate, medicii recomanda inlocuirea acestora cu produse pe baza de ceai verde sau iedera. Impachetarile si electrostimularile cu parafango sau parargil pot fi si ele daunatoare; de aceea ele trebuie evitate in sarcina. Un subiect inca mult discutat (in sensul ca parerile medicilor se impart in doua tabere) este vopsitul parului gravidei. Multe femei considera ca amoniacul si perhidrolul se absorb prin pielea capului si afecteaza sanatatea fatului. Insa parerea medicilor (cei care interzic vopsitul in sarcina) este ca, de fapt, vaporii ce se degaja in timpul vopsitului parului sau a permanentului sunt cei care pot afecta sistemul nervos al fatului.

Sfaturi Info-ghid:

Indiferent cat de mult doriti sa va mentineti in forma cat sunteti gravida, nu ezitati sa va interesati despre tratamentele recomandate gravidelor si despre plantele medicinale permise in sarcina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu