vineri, 22 iulie 2011


Leacuri si tratamente naturiste impotriva racelii pe timpul sarcini\




Leacuri si tratamente naturiste impotriva racelii pe timpul sarcinii

Pe timpul sarcinii sistemul imunitar al viitoarei mamici este mult mai scazut, ceea ce face ca graviduta sa fie mai vulnerabila la infectii dar mai ales la raceala si gripa. Simptomele pot varia de la caz la caz si pot dura intre 2 si 14 zile. Durerile de gat, febra, infundarea nasului, stranutul sunt cateva dintre semnele care anunta o raceala. Si cum medicamentele sunt interzise in sarcina, pentru ca pot afecta fatul, atunci nu va ramane decat sa apelati la leacuri si tratamente naturiste impotriva racelii.

Cum tratam raceala pe timpul sarcinii?

Este stiut faptul ca in timpul sarcinii si mai ales in primul trimestru de sarcina, administrarea de medicamente este total interzisa. Primele trei luni de sarcina sunt cele mai delicate existand un risc foarte mare de avort spontan.

Printre cauzele avortului spontan se numara chiar si o simpla raceala. Asa ca daca ati racit in primele 12 saptamani de sarcina cel mai indicat este sa ocoliti medicamentele si sa apelati la leacuri impotriva racelii. Daca aveti febra puteti incerca frectii cu spirt sau carmol, precum si sosete imbibate cu otet. Un efect garantat poate avea si cartoful crud ras pus la gat intr-un prosop udat cu spirt sau otet. Pentru durerile in gat se recomanda cateva feliute de lamaie taiate bucatele peste care se adauga 1-2 lingurite de miere. Este bine ca dupa administrare sa nu se bea si sa nu se manance timp de 20 de minute. Un alt tratament pentru raceala este gargara cu apa cu sare. Daca tusiti puteti incerca sucul de la o ridiche neagra scobita in care s-au pus cateva lingurite de zahar. Evitati galbenus de ou frecat cu miere sau zahar peste care se adauga lapte foarte cald (oul crud este contraindicat in sarcina).

Printre tratamentele naturiste contra racelii se numara si baile fierbinti la picioare cu apa si sare. Acestea trebuie facute inainte de culcare cand se poate bea si un ceai fierbinte. Nu sunt indicate baile fierbinti in cada deoarece exista riscul pierderii sarcinii. Atat pentru durerile in gat cat si pentru tuse se pot lua si siropuri din plante naturale, insa cel mai bine este sa va sfatuiti cu medicul dumneavoastra inainte.
Oricum, daca niciunul dintre aceste tratamente naturiste impotriva racelii nu va ajuta, atunci este timpul sa vorbiti cu medicul care, cu siguranta, va sti ce sa-ti recomande astfel incat sa nu faca rau bebelusului. Incepand cu al doilea trimestru de sarcina mai exact dupa saptamana 12 pe langa toate aceste tratamente natuiste se poate administra si paracetamol. Acesta se ia numai la indemnul medicului. Este total neindicat Paracetamol Sinus.

Dupa saptamana 14-16 lucrurile devin ceva mai simple, in sensul ca bebe este bine instalat in burtica si riscul avortului nu mai exista. Daca se intampla ca niciun tratament impotriva racelii sa nu fie eficient si nici pastila de paracetamol simplu sa nu va ajute, atunci medicii (dar numai ei) va pot administra o fiola de algocalmin. De obicei algocalminul se administreaza in cazul in care se face temperatura peste 37 de grade. Dupa saptamana 28 bebelusul este destul de puternic, are toate organele formate si va putea suporta o fiola de algocalmin.
Pe langa aceste leacuri pentru raceala trebuie sa aveti grija si de alimentatie. Mancati foarte multe citrice, multa verdeata si legume verzi si bineinteles beti multe ceaiuri. Nu ocoliti supa de pui in care sa puneti ceva mai mult patrunjel; consumata calduta va va ajuta sa treceti mai usor peste starile de raceala.

Sfaturi info-ghid:

Cel mai bine, in cazul in care v-ati ales cu o raceala in timpul sarcinii, este sa incercati sa o invingeti cu ajutorul tratamentelor naturiste si a leacurilor babesti, caci o cantitate cat de mica de medicamente poate produce malformatii ale fatului sau chiar pierderea sarcinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu