luni, 19 decembrie 2011

Ceaiuri pt sugari

La sugari si copiii mici, precum si mai tarziu, in afectiunile digestive sunt folosite in general ceaiul de fenicul si musetel.

Ceaiul de fenicul actioneaza mai eficient prin zdrobirea semintelor. Semintele nu vor fi oparite decat pentru scurt timp si ceaiul va strecurat cand capata o culoare galben deschisa.

Ceaiul de musetel nu ar trebui preparat din pliculete, ci din flori de musetel pe care le-ai uscat singura sau le-ai cumparat.

Mai putin cunoscute, insa de asemenea foarte bine tolerate, sunt ceaiurile din coji de mere si de macese. Cel din urma se prepara din samburii de macese care au fost curatati de perisori. Samburii de macese se fierb aproximativ 10 minute sau se lasa la inmuiat si apoi se mai fierb doar trei pana la cinci minute.

Copiii beau cu placere si ceai de menta sau roinita. Primul nu este insa potrivit in cazul imbolnavirilor cu varsaturi. Ceaiul de flori de tei are un gust putin mai dulceag, pe care nu toti copiii il agreeaza. Prin adaugarea catorva picaturi de lamaie si miere va fi insa baut de aproape fiecare copil. Acest ceai este indicat mai ales pentru producerea transpiratiei si poate fi benefic in raceli si febra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu