Cum scăpam de vergeturi şi burtică după sarcină?
Una dintre problemele pe care majoritatea femeilor o confruntă atât în timpul sarcinii, cât şi după naştere, o reprezintă vergeturile. Dacă şi cum se poate evita apariţia acestora cât timp eşti însărcinată şi care este soluţia pentru a le elimină ulterior sunt întrebările la care cauţi întotdeauna răspuns.
O dată ce constaţi că au apărut vergeturile, nu trebuie să te alarmezi. Acestea pot fi albicioase sau maronii, însă culoarea nu trebuie să te îngrijoreze, deoarece ţine de pigmentul pe care pielea ta îl are. Poţi folosi uleiuri sau creme puternic hidratante, cu vitaminele A şi E, care contribuie la recăpătarea elasticităţii pielii şi ajută la regenerarea fibrelor elastice.
Ceea ce trebuie să ştii este că nu există nici un produs minune care să te ajute să scapi de vergeturi – cu ajutorul produselor cosmetice poţi, cel mult, să reduci apariţia lor.
La apariţia vergeturilor contribuie şi factorii genetici sau dezechilibrele hormonale. De aceea, sarcina, când corpul tău se confruntă cu modificări la nivel hormonal, este o perioadă în care creşte posibilitatea apariţiei acestora.
Pentru a le preveni, ai nevoie de un masaj al zonelor predispuse la apariţia vergeturilor, de un consum ridicat de lichide (peste 2 litri pe zi), pentru a evita deshidratarea, un regim alimentar sănătos, bazat pe legume şi fructe, dar şi de multă mişcare.
A doua problemă cu care mămicile se confruntă după naştere este burtica.După naştere, chiar şi după ce uterul revine la dimensiunile iniţiale, în unele cazuri muşchii nu mai revin la forma de dinainte.
Îţi oferim câteva sfaturi prin care poţi să dai jos burtica fără să faci verun efort mare.
Stai dreaptă, lasă umerii să-ţi cadă şi concentrează-te asupra muşchilor burţii, în timp de îţi tragi burtă, că atunci când vrei să încapi într-o pereche de pantaloni prea strâmţi. Imaginează-ţi că porţi un corset, ale cărui sfori se strâng din ce în ce mai tare. Acest exerciţiu previne şi durerile de spate şi poate fi practicat oricând, fie că citeşti o carte, fie că stai la rând la supermarket. Nu e nimic complicat, dar va contribui la procesul de redefinire al abdomenului tău, făcându-l mai plat şi mai ferm.Dacă uiţi să faci asta de mai multe ori pe zi, leagă-ţi o sfoară în jurul abdomenului, iar când simţi că sfoara devine prea strânsă, îţi vei aminti să-ţi tragic burtă.
Un alt exerciţiu simplu este acela prin care atunci când îţi ţii copilul în braţe, în loc să-l ţii pe lateral, ţine-l în faţă, cu ambele mâini. Nu trebuie să-l ţii aşa mult, dar această poziţie repetată de mai multe ori pe zi, ajută la tonifierea muşchilor abdomenului.
Atunci când stai pe scaun, pune-ţi bebeluşul pe fluierul picioarelor şi prin, mişcări ritmice, ridică-l, apoi coboară-l, neuitând să-l ţii de mânuţe pentru a nu cădea. Este un exerciţiu plăcut şi amuzant pentru copil, iar pe tine te va ajuta să-ţi tonifici muşchii abdomenului şi ai picioarelor.
Stai pe spate şi depărtează-ţi mâinile de corp atât de mult cât poţi. Ridică, pe rând, picioarele în aer la 90 de grade faţă de corp, apoi coboară-le. Este, de asemenea, un bun exerciţiu pentru abdomen, dar şi pentru picioare.
Exerciţiile cardiovasculare sunt importante atunci când vrei să slăbeşti. Dar asta nu înseamnă că trebuie să îţi dedici ore întregi mergând la sală. O plimbare de 10-15 minute cu bebeluşul în port-bebe, te va ajuta să arzi caloriile.
Pont: Dacă ai observat vergeturi proaspăt apărute, dă fuga la cea mai apropiată farmacie şi cumpără vazelină albă. În 3-4 zile, vergeturile vor dispărea. Testat, garantat.
Hidratarea pielii de 2 ori pe zi cu această vazelină va împiedica apariţia vergeturilor noi.
http://www.pharmakeio-store.gr/ell/categories/Mustela
RăspundețiȘtergere