Uleiul de masline este foarte bun pt masajul bebelusului....
Se fierbe la bai marin si se pune intr-o sticluta apoi se foloseste pt masaj...
O lingura cu ulei de masline contine 10% din necesarul zilnic de vitamina E si polifenoli. Vitamina E si polifenolii sunt antioxidanti naturali, care previn imbatranirea si afectiunile cardiovasculare.
Uleiul de masline este considerat un aliment-medicament. Si pe buna dreptate, daca ne gandim la virtutile terapeutice pe care le are: previne imbatranirea precoce, bolile de inima si cancerul. in acelasi timp, uleiul de masline protejeaza creierul. Efectul protector al uleiului de masline se datoreaza acizilor grasi omega 9. Acestia impiedica depunerile de grasimi pe peretii vaselor sangvine, mentin elasticitatea acestora si contribuie la buna functionare a sistemului nervos.
ANTIINFLAMATOR. S-a demonstrat, de asemenea, ca uleiul de masline are proprietati antiinflamatorii. 50 g ulei de masline sunt echivalente cu 10% din doza de ibuprofen recomandata pentru calmarea durerii la adulti. Proprietatile antiinflamatorii ale uleiului sunt date de oleocantal, substanta cu proprietati calmante descoperita in urma unui studiu efectuat la Monell Chemical Senses Center (Philadelphia, SUA). Uleiul de masline este bine tolerat de persoanele cu tulburari digestive, cu afectiuni hepatice sau ale vezicii biliare.
Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca doar uleiul de masline obtinut prin presare la rece are proprietati terapeutice. Iata argumentele: 100 g ulei extravirgin contin 22 mg vitamina E, 3 micrograme de vitamina A si 19 micrograme betacaroten. Aceeasi cantitate de ulei rafinat de masline are doar 5 mg de vitamina E si nu mai pastreaza nici macar urme de vitamina A si betacaroten.
ETICHETE. 'Trebuie sa citim obligatoriu eticheta si in cazul uleiului de masline, pentru ca ne putem pacali usor si putem cumpara un ulei din samburi de masline, un ulei rafinat, care nu are aceleasi proprietati nutritive cu uleiul extravirgin. Pe eticheta uleiului trebuie mentionata obligatoriu aciditatea. Uleiul presat la rece are aciditate sub 1 grad, acesta este tulbure in mod natural. Daca gradul de aciditate nu corespunde, avem in fata un ulei falsificat si tulburat cu alte substante. Recomandarea mea este sa nu se cumpere uleiuri care nu au mentionata aciditatea pe eticheta', precizeaza prof. dr Gheorghe Mencinicopschi.
Uleiul de masline este considerat un aliment-medicament. Si pe buna dreptate, daca ne gandim la virtutile terapeutice pe care le are: previne imbatranirea precoce, bolile de inima si cancerul. in acelasi timp, uleiul de masline protejeaza creierul. Efectul protector al uleiului de masline se datoreaza acizilor grasi omega 9. Acestia impiedica depunerile de grasimi pe peretii vaselor sangvine, mentin elasticitatea acestora si contribuie la buna functionare a sistemului nervos.
ANTIINFLAMATOR. S-a demonstrat, de asemenea, ca uleiul de masline are proprietati antiinflamatorii. 50 g ulei de masline sunt echivalente cu 10% din doza de ibuprofen recomandata pentru calmarea durerii la adulti. Proprietatile antiinflamatorii ale uleiului sunt date de oleocantal, substanta cu proprietati calmante descoperita in urma unui studiu efectuat la Monell Chemical Senses Center (Philadelphia, SUA). Uleiul de masline este bine tolerat de persoanele cu tulburari digestive, cu afectiuni hepatice sau ale vezicii biliare.
Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca doar uleiul de masline obtinut prin presare la rece are proprietati terapeutice. Iata argumentele: 100 g ulei extravirgin contin 22 mg vitamina E, 3 micrograme de vitamina A si 19 micrograme betacaroten. Aceeasi cantitate de ulei rafinat de masline are doar 5 mg de vitamina E si nu mai pastreaza nici macar urme de vitamina A si betacaroten.
ETICHETE. 'Trebuie sa citim obligatoriu eticheta si in cazul uleiului de masline, pentru ca ne putem pacali usor si putem cumpara un ulei din samburi de masline, un ulei rafinat, care nu are aceleasi proprietati nutritive cu uleiul extravirgin. Pe eticheta uleiului trebuie mentionata obligatoriu aciditatea. Uleiul presat la rece are aciditate sub 1 grad, acesta este tulbure in mod natural. Daca gradul de aciditate nu corespunde, avem in fata un ulei falsificat si tulburat cu alte substante. Recomandarea mea este sa nu se cumpere uleiuri care nu au mentionata aciditatea pe eticheta', precizeaza prof. dr Gheorghe Mencinicopschi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu