vineri, 10 februarie 2012

Cum sa ai grija de Sufletul tau?

Ai grija de sufletul tau!

Ai grija de sufletul tau!

Auzi adesea printre cei pe care experienta de viata i-a inaltat cu folos, expresia “ai grija de sufletul tau!”. O urare frumoasa, calda, incarcata de altruism – fara indoiala, dar care pe unii ii pune in deriva interpretarii. Cum adica “sa am grija de sufletul meu?” Cum se face asta? Ca doar nu-l pot baga in masina de spalat si nu-l pot parfuma dupa aceea…

Ca sa stii cum sa ai grija de sufletul tau, imagineaza-ti-l ca pe un copil. Mic mic. Un bebelus. Pe care, recunoaste, il iubesti la nebunie! Inchide ochii si ia bebelusul in brate, strange-l la piept, iubeste-l! Simte cum iubirea pe care i-o trimiti il umple din cap pana-n picioare. Vezi? Bebelusul zambeste deja, ii place!

Cand plange, leagana-l, citeste-i ceva frumos, fa-i o baita calda cu arome si da-i voie sa se relaxeze acolo pana vezi ca zambeste din nou!

Cand vezi ca vine cineva cu gand rau spre el, ia-ti bebelusul in brate si fii convins ca e aparat, ca-l poti proteja! Pentru ca iti iubesti puiutul din brate!

Cand e suparat, spune-i vorbe frumoase, canta-i un cantec sa-l linisteasca, stai in liniste si tine-l in brate strans la piept. O sa vezi ca-i va fi mult mai bine!

Stii cum se trezesc noaptea mamele sa verifice daca micutii lor abea nascuti respira, dorm bine si se odihnesc cum trebuie? Aceeasi grija s-o ai si tu pentru bebelasul tau! La orice zi din ora si din noapte!

Sufletul tau este bebelusul tau. Daca tu nu-l iubesti si nu ai grija de el, nu va veni nimeni sa aiba grija de el. Nici ziua si nici noaptea, cand doarme!

Asa ca “ai grija de sufletul tau!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu