duminică, 18 martie 2012



Retete pt bebelusi


Cand incepem sa-i diversificam alimentatia lui bebe, este bine sa-i preparam in casa gustarica, pentru a fi sigure ca totul este facut “ca la carte”. Voi da cateva retete practice si usor de facut, urmand ca in viitor sa vin cu altele noi.

Biscuiti pentru bebelusi: 500g faina, 200g zahar pudra, 200ml lapte, 50g unt, foarte putin bicarbonat.

Se framanta un aluat din ingredientele enumerate, se intinde o foaie, se taie cu forme speciale sau cu un cutit si se baga la cuptor unde se coc la foc potrivit. Se pastreaza intr-o cutie inchisa bine, si se folosesc in maxim cateva zile, in combinatie cu fructe sau branza de vaci. Cand se dau bebelusului, biscuitii se piseaza iar fructele se rad pe o razatoare preferabil de sticla.

Orez pasat cu branza de vaca: 150g orez fiert si bine pisat, 50g branza de vaca, 4 lingurite sirop de zahar. Se amesteca ingredientele bine dupa care se serveste copilul.

Pireul de cartofi: 200g cartofi, 35g unt, 30 g lapte. Se fierb cartofii, se piseaza , se amesteca cu untul, laptele si putina sare .

Siropul de zahar: 150g apa, 75g zahar, 2 lingurite zeama lamaie. Se fieb ingredientele pe foc domol pana cand compozitia ajunge la o cantitate de 150g. Siropul rezultat se pastreaza in frigider si se foloseste la indulcirea preparatelor. Se pune 1 lingurita la 100 g preparat


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu