duminică, 14 august 2011

Magneziul in alimentatia din timpul sarcinii


In timpul celor 9 luni de sarcini aportul de calciul si fier din organismul unei femei gravide. Gravidele au nevoie de magneziu important in dezvoltarea fatului. Totodata aportul de magneziu ajuta la prevenirea avorturilor spontane.

Deoarece putine viitoare mamici au o alimentatie echilibrata vitaminele prenatale sunt esentiale pentru a asigura sanatatea fatului si a viitoarei mamici.



De ce ai nevoie de magneziu in timpul sarcinii?

Cand esti insarcinata, magneziul ajuta la formarea si repararea tesuturilor corpului. O deficient severa in timpul sarcinii poate duce la preeclampsia, o deficienta de crestere a fatului si chiar mortalitate infantila.

Magneziul si calciul lucreaza in combinatie: magneziul relaxeaza muschii, in timp ce calciul stimuleaza muschii sa se contracteze. Cercetarile sugereaza ca un nivel potrivit de magneziu in timpul sarcinii ajuta uterul sa nu se contracteze prematur.

Magneziul ajuta la formarea si intarirea oaselor si a dintilor, regleaza nivelul de insulina si glicemia si ajuta la anumite functii enzimatice. Cercetarile indica faptul ca magneziul ajuta la controlarea colesterolului si aritmiilor. Magneziul poate de asemenea sa ajute in reducerea crampelor musculare la nivelul piciorului.

Cat magneziu avem nevoie?

Femeile insarcinate: de la 19 la 30 ani: 350 de miligrame de magneziu pe zi

Femei insarcinate: 18 si mai tinere: 400 mg

Femei insarcinate: peste 31 de ani: 360 mg

Femei care alapteaza: de la 19 la 30 ani: 310 mg

Femei care alapteaza: 18 ani si mai tinere: 360 mg

Femei care alapteaza: peste 31 de ani: 320 mg

Nu trebuie sa iei aceasta doza zilnic. In schimb, hotaraste-te sa obtii o medie saptamanala.

Surse de magneziu din alimentatie:

Magneziul se gaseste din plin in samburi, cereale integrale, unele tipuri de peste, legume verzi si unele leguminoase. Cateva alimente usor de gasit pline de magneziu:

- 30 de grame de seminte de dovleac: 151.9 mg


- un sfert de cana de floarea soarelui crude: 127.4 mg

- 1 cana de mei gatit: 105.6 mg

- 100 gr somon, la cuptor sau gratar: 103.8 mg

- jumatate de cana de tarate: 93.1 mg

- o treime de cana de germeni de grau: 90.9 mg


- 250 gr spanac: 86.6 mg

- 250 gr de orez brun gatit: 86 mg

-175 gr de fasole verde: 84.3 mg

-30 de grame de migdale prajite: 80 mg

- 175 gr spanac congelat gatit: 78 mg

- 80 gr de tofu: 76.1 mg

- 30 gr de acaju prajite fara ulei: 75 mg

-175 gr boabe de soia gatite: 75 mg

-175 gr spanac gatit: 75 mg

-175 gr sfecla rosie: 75.3 mg

-175 gr boabe de fasole neagra: 60.2 mg

-250 grame fulgi de ovaz, preparati cu apa: 55 mg

-1 cartof mediu, copt in coaja: 50 mg

-2 linguri de unt de arahide: 50 mg

-175 gr de fasole: 47 mg

-1 iaurt degresat simplu: 45 mg

-175 gr de fasole verde gatita: 40 mg

(Luati in considerare faptul ca 100 de grame de carne are aproximativ marimea unui pachet de carti de joc.)

Suplimente de magneziu

Poate. Daca ai o dieta echilibrata, sanatoasa, variata si magneziul se afla in suplimentele de vitamine prenatale, atunci nu este greu sa ai doza zilnica recomandata. Totusi, daca dieta ta nu este perfecta sau nu ai apucat sa mananci prea multe, s-ar putea sa ai carente in acest domeniu. Vorbeste cu doctorul tau daca este nevoie sa iei suplimente sau nu.

Simptome ale deficientei de magneziu

Semnele deficientei de magneziu includ:

- greturile

- vomitatul

- lipsa apetitului

- oboseala

- insomnia

- crampe musculare

- deficiente de memorie

-aritmii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu